Budget Lease NL

  • Home
  • Hoe werkt financial lease?

Hoe werkt financial lease? Alles wat je moet weten

Als je weet wat financial lease is, is het ook belangrijk om te weten hoe het werkt. Daarom hebben we een complete gids voor je gemaakt waarin we alles uitleggen over hoe financial lease werkt. 


Lease calculator     Goedkoop leasen     Kopen of leasen?    Wat is financial lease?

Zo werkt financial lease

Financial lease klinkt aan het begin moeilijker dan dat het eigenlijk is. Het biedt de mogelijkheid om een auto voor jouw bedrijf te krijgen door middel van een zakelijke leaseovereenkomst. Het is vergelijkbaar met een hypotheek. Je koopt namelijk de auto met een financiering bij de bank. Vervolgens los je het geleende bedrag maandelijks af.  

 

 Om het makkelijker te maken hebben we voor je alles in stappen onder elkaar gezet:

  1. Je bekijkt ons aanbod en kiest de auto die je graag wilt hebben

  2. Je vraagt gemakkelijk een offerte aan om de leasevoorwaarden te ontvangen

  3. Dien je aanvraag via onze website in

  4. Maak een proefrit om te ontdekken of de auto ook naar je verwachtingen is

  5. Ben je tevreden, sluit je de koopovereenkomst met het autobedrijf. Je verstrekt alle vereiste documenten aan ons

  6. Wij zorgen voor een leasecontract en de bank stort het bedrag naar het autobedrijf

  7. Jij wordt direct economisch eigenaar van de auto en kunt ook gelijk profiteren van alle belastingvoordelen van financial lease

  8. Je betaalt netjes elke maand het afgesproken leasebedrag aan de bank

  9. Tot slot, als de leaseperiode is afgelopen ben je niet alleen economisch, maar ook juridisch (en dus volledig) eigenaar van jouw droomauto

De economische eigenaar & juridische eigenaar

Bij een financial lease heb je 2 soorten eigenaren, dit zijn de economische eigenaar en de juridische eigenaar, maar wat betekent het eigenlijk?

Economische eigenaar

Bij een financial lease ben je direct economische eigenaar. Dit is handig, want dat is wat ervoor zorgt dat de auto op je balans komt en je kunt genieten van de vele belastingvoordelen die het met zich meebrengt. Denk bijvoorbeeld aan de afschrijvingen, rente en investeringsaftrek. Daarnaast kan je ook de BTW van de aankoopsom terugvorderen.

Juridisch eigenaar

Zodra de laatste betaling is volbracht van je financial lease termijn wordt je juridisch eigenaar van de auto, voor die tijd is de bank juridisch eigenaar. Dat betekent dat je dus volledig eigenaar bent (economisch & juridisch). De auto is dan helemaal van jou en je mag dus ook bepalen of je erin blijft rijden of dat je de auto liever wilt verkopen.

Financial lease: voor alle ondernemers

Zoals je hebt gelezen brengt financial lease voor jou als ondernemer veel voordelen met zich mee. Juist daarom vinden we bij Budget Lease dat elke ondernemer een auto financial lease moet kunnen nemen en dat financiering geen obstakel moet zijn. Juist daarom kun je altijd bij ons terecht, ook zonder jaarcijfers of als je een BKR-registratie hebt.

Onze populairste auto’s

Aangezien ons aanbod zo breed is, kan het lastig zijn om een keuze te maken tussen die auto’s. Dit begrijpen we. Daarom hebben we onze top 5 meest geleasede auto’s voor je op een rijtje gezet. 

Ben je op zoek naar een ander merk of model? Ook dan kun je bij ons terecht. Bekijk al onze merken gemakkelijk online. 

Bekijk het gehele aanbod

Een leuk feitje

Wist je dat je met financial lease niet alleen geniet van belastingvoordelen, maar ook van kapitaal in je bedrijf? Door financial te leasen hou je namelijk kapitaal in je bedrijf wat je kunt gebruiken voor andere investeringen.

Alles over leasen

Benieuwd naar meer over leasen? Bekijk dan ook eens:

Advies voor jouw nieuwe lease auto?

Twijfel je tussen 2 auto’s of weet je niet waar je moet beginnen? Wij helpen je graag verder met passend advies! Neem contact met ons op en we staan je graag te woord.

1