Budget Lease NL

  • Home
  • 10 tips om goedkoop een auto te leasen

10 tips om goedkoop een auto te leasen

In de leasewereld zijn er veel aanbieders en ze hebben allemaal hun eigen manier van zaken doen. Wij vinden het belangrijk dat je altijd weet waar je aan toe bent en zo voordelig mogelijk uitkomt. Daarom hebben wij de 10 beste tips om goedkoop een auto te leasen. 


Lease calculator     Goedkoop leasen     Wat is financial lease?     Hoe werkt financial lease?

Aanschafwaarde

De belangrijkste tip is om goed te bepalen welk budget je hebt voor een lease auto. Als je bijvoorbeeld een Lamborghini voor €150 per maand wilt leasen, dan kan je lang zoeken.

Leeftijd van de auto

Als je een occasion gaat leasen dan ben je vaak al een stuk goedkoper uit dan een nieuwe auto. Dit komt doordat de eerste kosten al gedaan zijn. De grootste afschrijving van een auto is in de eerste 2-3 jaar. Kijk dus ook vooral naar occasions.

Aanbetaling

Het is verstandiger om iets langer te sparen om zo de aanbetaling te verhogen. Dit zorgt er namelijk voor dat het geleende bedrag lager uitvalt, je in totaliteit minder rente betaalt en het maandbedrag dus ook lager wordt.

Looptijd

Hoe lang je looptijd is, hoe lager het maandbedrag is. Dit komt doordat je meer tijd hebt om de betalingen te volbrengen. Het kan al een groot verschil zijn om de looptijd met een jaar te verlengen.

Slottermijn

De slottermijn is het bedrag dat je tijdens de looptijd niet maandelijks aflost. Dit bedrag moet je aan het einde in 1x voldoen. Als de slottermijn hoger is, los je dus per maand minder af. Hou er wel rekening mee dat dit bedrag in 1x voldaan moet worden. Het brengt dus een vorm van risico met zich mee.

Rente

Als je een offerte ontvangt van verschillende leasemaatschappijen dan is het goed om deze te vergelijken en het rentetarief te checken. Je leent namelijk een bedrag en hiervan betaal je maandelijks een vast bedrag terug. Hierbij zit een vast rentepercentage wat je gedurende het leasecontract betaalt.

Soort auto

Kleinere en zuinigere auto’s hebben meestal lagere leasekosten. Denk na over je werkelijke behoeften en kies een auto die past bij je budget. Elektrische auto’s kunnen bijvoorbeeld ook aantrekkelijk zijn vanwege lagere brandstofkosten en belastingvoordelen.

Onderhoudskosten

Sommige auto’s hebben hogere onderhoudskosten dan andere. Kies een auto die bekend staat om zijn betrouwbaarheid en lage onderhoudskosten om onverwachte uitgaven te minimaliseren. Dit is vooral belangrijk bij een financial lease, doordat je hiervoor zelf verantwoordelijk hiervoor bent.

Kleine lettertjes

Lees het leasecontract zorgvuldig door en let op verborgen kosten zoals administratiekosten. Zorg ervoor dat je precies weet wat je betaalt en waarvoor.

Onderhandelen

Wees niet bang om te onderhandelen over de voorwaarden van het leasecontract. Vraag naar kortingen, lagere rentetarieven of andere voordelen. Veel leasebedrijven zijn bereid om te onderhandelen om een deal te kunnen sluiten.

Goedkoop een auto leasen

Bij Budget Lease hebben we een groot aanbod wat ons in de mogelijkheid brengt om goedkope lease auto’s aan te bieden.

Bekijk alle lease auto’s

Goedkoop een bedrijfswagen leasen

Naast personenauto’s hebben we ook een groot aanbod in bedrijfswagens. Ontdek de goedkoopste bedrijfswagens bij Budget Lease. 

 

Bekijk alle bedrijfswagens

 

Financial lease auto’s voor elk budget

Door ons grote aanbod hebben we altijd een auto die bij je past en voor elk budget!

€300 per maand

€600 per maand

€900 per maand

€1200 per maand

€1600 en meer per maand

 

Bekijk het gehele aanbod

 

Een leuk feitje

Wist je dat het begrip leasen al honderden jaren bestaat? Vroeger konden boeren landbouwgereedschap en land leasen om gewassen te verbouwen.

Veelgestelde vragen

Welke auto is het voordeligst om te leasen?

Eigenlijk kan elke auto voordelig zijn om te leasen. Afhankelijk van de variabelen zoals aanbetaling, slottermijn en looptijd. Als we uitgaan van geen aanbetaling dan is de Kia Picanto het goedkoopste model om te leasen.

Wat is beter: kopen of leasen?

Dit hangt af van je eigen situatie. Lees er alles over in ons artikel: kopen of leasen.

Wat kost een gemiddelde leaseauto per maand?

De gemiddelde lease auto kost zo’n €300 per maand.

Wat moet je inkomen zijn om een auto te leasen?

Er is geen maatstaf of minimum wat gehanteerd wordt. Het is vooral belangrijk om te kijken wat je maandelijkse budget is om aan een lease auto te besteden.

Alles over leasen

Meer weten over leasen? Bekijk dan ook:

Advies voor jouw nieuwe lease auto?

Twijfel je over je nieuwe lease auto en wil je graag advies ontvangen? Geen probleem! Neem contact met ons op en we helpen je graag verder in de zoektocht naar jouw nieuwe lease auto.

1