Budget Lease NL

  • Home
  • Financial lease berekenen

Financial lease berekenen

Eenvoudig je eigen leasetermijn berekenen

Heb je een auto gevonden, maar wil je je leasebedrag berekenen? Geen probleem! Gebruik eenvoudig onze lease calculator en krijg direct een berekening van het maandelijkse leasebedrag.

Leasebedrag berekenen in 4 stappen

  1. Vul het aanschafbedrag, exclusief BTW, van de auto in.

  2. Kies het bedrag wat je als aanbetaling wilt betalen voor de auto.

  3. Vul de gewenste looptijd in.

  4. Vul het bedrag wat je als slottermijn wilt betalen in.

 

Nadat je deze stappen hebt ingevuld krijg je direct een indicatie van het maandbedrag te zien. Wil je exact weten wat de leasekosten zijn? Vraag dan gemakkelijk een vrijblijvende offerte bij ons aan.

Wat kost financial lease?

De kosten van een financial lease auto kunnen sterk verschillen per auto. Dit komt doordat elke auto zijn eigen prijs heeft, dit heeft invloed op het leasebedrag. Zo is het leasen van een Volkswagen of Opel goedkoper dan het leasen van een Porsche.

Hoe wordt financial lease berekend?

Een leasebedrag berekenen is niet zo makkelijk als het klinkt. Er zijn verschillende factoren die een grote rol spelen bij het berekenen ervan.

De aankoopprijs

De aanbetaling

Misschien wel de belangrijkste factor is de aankoopprijs van de lease auto. Hoe hoger de aankoopprijs is, hoe hoger het financial leasebedrag zal zijn.

Een aanbetaling voor een financial lease is het bedrag dat je zelf inlegt voor de auto. Hoe hoger je inleg, hoe minder het lease bedrag per maand is. Dit komt doordat het gefinancierde bedrag lager wordt. 

De looptijd

De slottermijn

Looptijd is ook een factor die mee wordt genomen in de financial lease berekening. De looptijd is namelijk de tijd hoe lang je de auto wenst te leasen. Als je de lease auto kort wilt leasen, heb je minder tijd om het gefinancierde bedrag terug te betalen. Dus zal het maandelijkse bedrag hoger zijn. Is de looptijd langer, heb je meer de tijd en valt het bedrag lager uit, echter wordt vaak de rente ook hoger.

Slottermijn is vaak een onbekende term voor financial lease, toch heeft het veel impact op de berekening. De slottermijn is namelijk het bedrag dat je aan het einde van de financial lease, samen met het maandbedrag, moet betalen. De slottermijn kun je zelf bepalen voordat de financiering wordt gestart. Hoe hoger dit bedrag, hoe lager je maandelijkse kosten.

Voordelen financial lease berekenen

Het op voorhand berekenen van je lease bedrag met onze lease calculator brengt veel voordelen met zich mee. Zo krijg je direct en gemakkelijk een indicatie van de maandelijkse lease kosten. Op die manier weet je direct waar je aan toe bent voor de auto die je op het oog hebt en kun je verschillende situaties met elkaar vergelijken. Tot slot, je kunt met de calculator eenvoudig een gratis offerte aanvragen zodat je de precieze kosten kunt achterhalen.

Veelgestelde vragen

Is financial lease volledig aftrekbaar?

Indien de factuur van de auto en het leasecontract zijn geactiveerd op je balans, is je financial lease aftrekbaar. Per jaar schrijf je maximaal 20% boekhoudkundig af op je lease auto.

Wat betaal je zelf bij financial lease?

Bij een financial lease betaal je naast het maandelijkse leasebedrag ook de kosten voor de verzekering(en), brandstof en belastingen.

Wat moet je verdienen voor financial lease?

Wettelijk is er geen eis die bepaalt hoeveel je moet verdienen om in aanmerking te komen voor een financial lease. Echter is het voor leasebedrijven wel belangrijk dat je kredietwaardig genoeg bent. Dit houdt in dat je naast het betalen van het leasebedrag voldoende overhoudt om van te kunnen leven. Bij Budget Lease NL kun je terecht zonder jaarcijfers en ook als je een BKR-registratie hebt.

Welke lease auto bij welk salaris?

Je salaris bepaalt het budget wat je kunt missen aan een financial lease. Dit kan zijn dat je een nieuwe Volkswagen Golf 8 wilt en een budget hebt van €1000. Of misschien kijk je toch meer voor een auto richting de €700, €500 of lager. Wij hebben voor elk budget een auto die bij je past.

Bekijk onze gehele voorraad

Op zoek naar een specifieke auto? Bekijk direct en eenvoudig onze gehele voorraad!

Meer over financial lease

Advies voor je nieuwe lease auto

Twijfel je tussen 2 lease auto’s of begin je net aan je zoektocht, maar weet je niet waar te beginnen? Neem contact met ons op en we helpen je graag verder!

Een leuk feitje

Wist je dat je bij Budget Lease je niet druk hoeft te maken om je jaarcijfers of BKR-registratie? Wij vinden dan dat financiering geen obstakel moet zijn. Daarom kun je altijd bij ons terecht.

Waarom je kiest voor Budget Lease

 

  • Aanbod: altijd een ruim, divers en nieuw aanbod wat ervoor zorgt dat er altijd wat voor je bij zit.

  • Persoonlijke service: geniet van een op maat gemaakte en persoonlijke service waarbij jouw wensen centraal staan. We ontzorgen je van A tot Z naar je volgende auto. 

  • Transparantie en duidelijkheid: een bedrijfswagen leasen kan soms ingewikkeld lijken. Wij zorgen ervoor dat je ten allen tijde precies weet waar je aan toe bent en dat ingewikkelde onderdelen duidelijk worden. 

  • Levering: wij begrijpen dat je het als ondernemer druk hebt. Daarom streven we er altijd naar om je auto binnen een week voor je deur te hebben staan. 

  • Flexibele financiering: wij vinden dat een financiering geen obstakel mag zijn. Zelfs niet als je geen jaarcijfers of een BKR-registratie hebt. Wij bieden daarom altijd de mogelijkheden aan voor een financiering. 

 
1